Promovăm tinerii ucraineni din România

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

6 oct., 2023

🎉Instagram împlineşte astăzi 13 ani, Maria are 22. Au copilărit împreună. Între timp, Maria a mers la facultate, studiază la Universitatea de Vest din Timişoara, şi este membră #UUR. Este pasionată de fotografie şi artă abstractă. Şi, bineînţeles, de Social Media. De aceea, am rugat-o pe Maria să ne spună de ce este important Instagramul pentru un tânăr.
Ⓜ️aria: Tinerii își doresc să se conecteze și să simtă apartenența la grup. Pe Instagram, îți expui părerile și experiențele instant și cunoști noi oameni cu noi perspective sau redescoperi oamenii din grupul tău. E o deschidere pentru noile generații, și ne place asta :)).
👉🏻Cum poate fi de folos platforma Instagram pentru Uniunea Ucrainenilor din România? Ce ar vrea un tânăr să descopere pe pagina de Instagram a Uniunii?
Ⓜ️aria: Ne poate fi de folos pentru că e o platformă unde libera exprimare e încurajată, iar creativitatea e foarte apreciată. Sunt sigură că tinerii ar fi interesați de evenimentele și activitățile curente și viitoare, de conținuturi care pot sintetiza elementele frumoase din cultura noastră și de cunoașterea membrilor implicați în proiecte.
👉🏻Faci parte din organizaţia de tineret a UUR, povesteşte-ne un pic despre un proiect de suflet? Ce ţi-a plăcut la activitatea respectivă?
Ⓜ️aria: Proiectul meu de suflet a fost cel pe care l-am demarat cu ajutorul celor din organizație, el a avut titlul de „Promovarea identității cultural artistice în rândul tinerilor”- a fost un concept fain, pentru că am avut parte atât de activități interactive, cât și de conținut informativ cu privire la etnia și cultura noastră.
👉🏻Dacă ar fi să inviţi un tânăr să se alăture uniunii, ce i-ai spune ca să îl convingi? De ce este important pentru comunitatea ucraineană din România să aibă tinerii alături?
Ⓜ️aria: Dacă ar fi să adaug ceva, ar fi faptul că e o organizație în care te poți dezvolta și îmbunătăți, pentru că pune la dispoziție diferite activități, precum: conferințe, congrese, excursii, întâlniri cu tinerii și multe altele care te schimbă în bine. Este mai important decât oricând, să ne mobilizăm și să continuăm ceea ce ne-a fost înmânat. E frumos să faci parte dintr-un întreg. Să îți cunoști rădăcinile și să te mândrești cu ele. E frumos să poți spune: Я Yкраїнка!
Muţumim, Maria! Şi felicitări!
🤔Poate vă întrebaţi de ce vorbim pe Facebook despre Instagram? Vă spunem noi: pentru că fac parte din aceeaşi familie Meta şi pentru că vrem să ne căutaţi şi pe Instagram şi să ne daţi follow: uur.cyp_official și petretchi.miroslav_official

Citiți în continuare…

Share This