Concursul de cântece ucrainene

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

11 nov., 2020

În perioada 29 – 31 octombrie 2020, Filiala UUR-Timiș a organizat, la Căminul Cultural din comuna Știuca, Concursul de cântece ucrainene.
Au participat elevi și profesori de la şcolile în care se predă limba ucraineană maternă: Petroasa Mare, Bethausen, Dragomireşti, Ştiuca, precum și de la Liceul ”Iulia Hașdeu” din Lugoj.
Elevii participanți, îmbrăcați în frumoase costume tradiționale ucrainene, au interpretat câte un cântec popular ucrainean. Juriul, format din profesori de limba ucraineană, a oferit puncte, atât pentru interpretare, cât și pentru prezentare și originalitate. Au fost premiați elevii care s-au clasat pe primele trei locuri la fiecare categorie de vârstă.
Preşedintele UUR-Timiș, Gheorghe Hleba, a precizat că scopul principal al concursului a fost păstrarea și popularizarea cântecului ucrainean, dar și descoperirea și promovarea de noi talente în rândul copiilor și tinerilor.
Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, cu respectarea recomandărilor autorităților statului în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus.

Citiți în continuare…

Share This