Ziua Minorităților Naționale

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

11 Dec, 2020

Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale, filiala Iași a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat, în perioada 18-21 decembrie, o acțiune culturală dedicată acestei sărbători, la care au participat membrii comitetului filialei, profesori și reprezentanți ai comunităților etnice din orașul Iași.
Acțiunea a debutat pe data 18 decembrie, la sediul filialei Iași, unde președintele filialei Victor Hrihorciuc a susţinut o alocuţiune în care a prezentat semnificația Zilei Minorităților Naționale, după care a invitat publicul prezent să vizioneze expoziția de obiecte meșteșugărești ucrainene, expoziția de cărți și publicaţii periodice ale comunităților minorităților naționale din Iași și expoziţia de fotografii de la diverse evenimente culturale, la care au participat reprezentanții grupurilor etnice din Iaşi de-a lungul timpului.
De asemenea, participanții au vizionat înregistrări video de la acțiunile culturale organizate de UUR, la care au participat formații artistice ale minorităților naționale, cu care filiala Iași colaborează foarte bine și au ascultat cele mai îndrăgite melodii populare ale acestora.
Acțiunea culturală s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pentru a da posibilitatea tuturor doritorilor de a vizita aceste expoziții, respectând recomandările autorităților statului în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus.

Citiți în continuare…

Share This